Inga lokaltidningar sänder med mera!

Idag kom beskedet att inga lokaltidningar kommer sända från hockeyettanhallarna i vinter, utan enda möjligheten att se matcherna är att titta via hockeyettan play. Jag passar också på att ge er mina intryck av Sundsvalls insats mot Björklöven samt ett lite snabbtips av hur ett slutspel skulle kunna sluta.

Det är givetvis en följd av att ersättningen till ettanklubbarna för webbsändningarna blev alldeles för låg säsongen som gick. 180 000 kr kunde varje klubb hämta ut, med andra ord 10000 kronor per match, och gick du till slutspel så var ersättningen per match än lägre. Nu hoppas man att kunna få in mer pengar genom att sända matcherna i egen regi, antingen genom att älja matcherna styckvis för 169 kronor per match, eller så genom abonnemang. Det finns dels ett åssabonnemang för 210 kronor i månaden, där 500 kronor går till din klubb, dels ett månadsabonnemang för 399 kronor i månaden, där 50 kr varje månad går till din klubb. Så nu är det upp till dig att avgöra om du vill betala eller om du hellre ser matcherna live, vilket antagligen klubben tjänar mest på.

***

Jag har givetvis inte varit helt utan hockey heller. Igår såg jag Sundsvall förlora mot Björklöven med 4-2. I den första perioden såg Björklöven ut att ha ett järngrepp om händelserna, och 2-0 var siffror i underkant. Men till den andra perioden så började Sundsvall släppa respekten för ett Björklöven som var starkt reservbetonat, och blev riktigt obekväma genom att ligga nära och dela ut lite tjuvsmällar. Det gjorde att Björklöven började dra på sin en hel del onödiga utvisningar, och i två fem mot tre-spel så kunde Sundsvall både reducera och kvittera, ledda av sin överlägset bästa line med Sebastian Kaijser, Johan Lindholm och Emil Lindblom. Lindblom fick göra mål direkt i sina nya klubb, det måste varit riktigt skönt efter en rätt svag fjolårssäsong, och Kaijser gjorde kvitteringsmålet. Målen gav Sundsvall rejäl vind i seglen och man hade bud på fler mål i den andra perioden. I den tredje så kom dock Björklöven ut rejält mer fokuserat och stängde ner Sundsvall samtidigt som man gjorde två mål framåt. Men den andra perioden ska Sundsvall ta med sig, och det småfula spelet kommer säkert bli väldigt jobbigt att möta för lag även i ettan.

***

Med anledning av gårdagens slutspelsbeslut så slängde jag för skojs skull ihop ett litet tips av hur slutspelet skulle kunna gå. Det är kanske ingen superanalys, men i mina ögon ett rimligt utfall.

 Åttondelsfinal

Södra

Västervik – Tranås
Visby – Borås
Troja – Halmstad
Mariestad – Karlskrona

Norra

Väsby – Kiruna
Hudiksvall- Vallentuna
Sundsvall – Boden
Tyresö/Hanviken – Piteå

Kvartsfinal

Södra

Västervik – Troja
Visby – Mariestad                      

Norra

Väsby – Tyresö/Hanviken
Hudiksvall – Sundsvall

Semifinal

Södra

Västervik – Visby                        

Norra

Väsby – Hudiksvall

Final

Västervik – Väsby

Lämna ett svar