Möe nu!

Jag ber om ursäkt för att det inte blev något inlägg skrivet igår, men jag hann bara med en intervju mellan jobbet och hockeymatchen Färjestad-HV71 och den skrevs för Bois hemsidas räkning. Efter det blev det som sagt var SHL-möte i Mariehus arena, och då var man givetvis tvungen att vara på plats! Så hoppas att ni har förståelse för att det är lite möe nu.

Men vi börjar väl med det som inte hanns med igår, att skriva om de två matcherna jag såg i onsdags, nämligen mötena mellan Dalen-Mariestad och Västervik-Tranås. Två matcher där Dalen och Västervik fick igång spelet lite bättre än det de visat upp tidigare.

Mariestad visade upp en sprudlande hockey i sin första träningsmatch, men lika bra som man var i den första perioden mot Grästorp, lika bleka var man mot Dalen. Man vann inga närkamper och jobbade en och en istället för som ett lag, och det utnyttjade verkligen Dalen på bästa sätt. Dalen agerade nämligen exakt motsatt mot Mariestad, man spelade resolut och fysiskt, samtidigt som man hängde ihop över hela isen. Dalen tog tämligen rättvist en 2-0-ledning i den första perioden, och även om Mariestad kanske steppade upp fysiken och vann lite fler närkamper i de två sista perioderna. så jobbade man fortsatt alldeles för mycket en och en för att få det där riktigt trycket. Dalenvann, mycket tack vare en storspelande Hampus Hedman i Dalenkassen, med 4-1, och just nämnde Hedman satte fyran i tom kasse. Det var han väl värd efter att ha stått för några lysande parader under matchen, och han var också lagets klart lysande stjärna. I Mariestad så var det väldigt blekt nästan överlag, även om Emil Smedberg ska kvittera ut ett bra betyg.

***

Tranås tar verkligen kliv match för match. I onsdags gjorde man i två perioder en klockren insats mot Västervik, och att man så långt ledde med 2-0 ska Västervik vara glada över, för ledningen kunde ha varit klart större. Duon Petter Eklöf och Axl Johansson firade stora triumfer i anfallszonen och kan mycket väl bli Tranås ess denna säsong. Men i den tredje perioden så kom lite av ett slumpmål för Västervik, ett handledsskott från blå som letade sig in, och det gav Västervik en enorm energiboost. Helt plötsligt åkte man som bålgetingar runt Tranåsspelarna som helt plötsligt såg rätt mänskliga ut, och bara några minuter senare så var vändningen till 3-2 ett faktum. George Diaco och bröderna Styf var klart bäst för Västerviks del, och även om Tranås lyckades få in en kvittering efter en fin forcering på slutet så var det ändå Västervik som vann till slut efter sudden med 4-3. Tranås kan dock ta med sig mycket från matchen, och Västervik visade under några minuter av den tredje perioden vad de kan uträtta när de får spelet att stämma.

***

Boden har haft sjukstuga och har gått väldigt tunt om forwards så här långt. Idag blev det dock till slut officiellt att Daniel Mannberg är klar för ännu en säsong, det är givetvis en riktigt viktig breddning och spetsning av forwardsuppsättningen för deras del.

***

Kalix har verkligen inte visat framfötterna under träningsmatcherna, igår förlorade man mot Clemensnäs med 3-0. Men det är inte enda motgången för norrlaget, för nu står det klart att man går skilda vägar med Tyler Barrow. Amerikanen var tänkt som en spets, men har redan misskött sig så mycket så att man beslutat sig för att bryta kontraktet med honom. Det faller sällan i särskilt god jord att köra rattonykter och att komma för sent till samlingar med mera.

***

Till sist; Intervjuade Färjestads tränare Tomas Mitell igår. Det är en gammal Boisikon som det finns massor att berätta om egentligen. Men att han skulle bli Sveriges mest framstående hockeytränare trodde nog ingen under hans egen aktiva karriär. Men den ödmjukheten, humorn och värmen som han har tror jag att fler tränare skulle må bra av att ha.

Omslagsfoto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar