Bästa värvningen och tyngsta tappet – Östra

Då var det dags att lista lagen i den östra ettans bästa värvningar och tapp.

Enköping

Bästa värvningen – Alfred Aalto, c från Linden
Linden må ha gjort en svag säsong och ramlade ur, men det går inte att skylla det på Alfred Aalto. 20-åringen gjorde en riktigt bra första seniorsäsong och gjorde bland annat 17 mål samtidigt som han var lagets ledande center. Precis de egenskaperna som Enköping behöver.

Tyngsta tappet – Tim Friberg, f till Väsby
Tim Friberg är en klassisk målskytt, en spelare som skjuter på allt och inte är rädd för att ta sig in på kassen. Frågan är om Aalto kan fylla ut hans skor?

Huddinge

Bästa värvningen – Filip Pilö, b från Tyresö/Hanviken
Huddinges backsida var riktigt svag säsongen som gick, något man försökt åtgärda, framför allt med värvningen av Filip Pilö. En back som både är bra på rören och som kan leverera puck på ett bra sätt. En förutsättning för att Huddinge ska få mer fart i omställningsspelet. Samtidigt klart godkänd defensivt, det är en välväxt herre.

Tyngsta tappet – Alex Ek, c/f till Wings
Alex Ek kanske inte passar så väl in i Mälbergs sätt att spela hockey, men det är en grymt skicklig spelare. Bra fart, bra passningsspel, och därtill ett bra direktskott som ofta låter tala för sig i powerplay.

Nyköping

Bästa värvningen – Adam Wagner, b från Enköping
Nyköping har dragit åt handbromsen ordentligt och satsar på en riktig budgettrupp. Det gör att man inte kunnat knyta åt sig några stora namn utifrån. Men hemvändande backen Adam Wagner kommer bli nyttig för ett Nyköping som antagligen kommer få tillbringa mycket tid i egen försvarszon. Det är en stabil pjäs som inte är rädd för att spela fysiskt.

Tyngsta tappet – Christian Axelsson, c/f till Västervik
Christian Axelsson var inte bara lagkapten i Nyköping, han var också lagets viktigaste utespelare. Speciellt som han gjorde en kanonsäsong, hans bästa på flera år. Pådrivare, spelfördelare och målskytt i ett.

Sollentuna

Bästa värvningen – Filip Lindén, c från Vännäs
Han har inte riktigt nått samma framgång som äldre brodern Jesper Lindén, men han har samma kompromisslösa spelstil där han offrar allt för laget. Förra säsongen fick han det också att lossna poängmässigt, 18 poäng i ett bottenlag som Vännäs är riktigt bra. Jag tror att han kommer få en stor roll även i Sollentuna, en väldigt nyttig spelare.

Tyngsta tappet – Dennis Björkman, b till Norrtälje
Sollentuna har officiellt bara gjort två tapp, och av de två känns Dennis Björkman som det klart tyngsta. Han snittade närmare en poäng per match under seriespelet och var en tongivande spelare med fast plats, till skillnad från det andra tappet, andrekeepern Hampus Lundell.

Surahammar

Bästa värvningen – Lukas Henze, f från Enköping
En före detta stortalang som inte riktigt fått karriären att lyfta. Men med sin fina skridskoåkning och intensitet så är han absolut en spelare som kommer tillföra.

Den delade tvåan i ettans målliga, Adam Karlsson, går till Mariestad där han får sällskap av den andra tvåan, Jesper Lindén. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Tyngsta tappet – Adam Karlsson, f till Mariestad
Hade en grym säsong för Surahammar säsongen som gick. Med sina 26 mål så gjorde han 15 fler än tvåan i interna Lukas Söderlund, och han stod också för 24 poäng fler än tvåan, samme Söderlund. Otroligt speedig och irrationell, kan skapa helt på egen hand, samtidigt som han är en hårt arbetande spelare som även sköter defensiven på bästa sätt.

Tyresö/Hanviken

Bästa värvningen – Lukas Macklin, f från Troja
Tyresö/Hanviken är inte bortskämda med att värva in färdiga stjärnor, speciellt inte offensiva sådana. Men någon gång ska vara den första, och då är det inte så illa att det är Lukas Macklin som blir det. En målskytt, men också en framspelare och en hårt arbetande spelare.

Tyngsta tappet – Carl Lidö, mv till Mora
Carl Lidö var en av ettans allra bästa målvakter förra säsongen. Han kunde på egen hand vinna matcher åt Tyresö/Hanviken, och att stortalangen skulle få erbjudande från ett bra allsvenskt lag var därför inte alls överraskande.

Vallentuna

Bästa värvningen – Max Kardewall, b från Boden
Max är en rejält spelande back som både har storleken och skridskoåkningen för att kunna platsa på en högre nivå. Dessutom trygg med pucken. Lite överraskande att han väljer att flytta hem till moderklubben.

Kardewall i Bodentröjan. Foto: Oliver Åström, Kalix

Tyngsta tappet – August Hedlund, mv till Tyresö/Hanviken
Vallentunas stora framgångar säsongen som gick kan till stor del tillskrivas August Hedlund. Var i stort sett omutlig stundtals, och ingav ett lugn till försvaret som gjorde att hela defensiven kändes stabil.

Visby

Bästa värvningen – Daniel Gunnarsson, b från Linden
Med närmare 500 SHL-matcher och 176 allsvenska matcher så förstår man att det är en minst sagt rutinerad och skicklig back Visby får in när man värvar Daniel Gunnarsson. Han har tiull och med 10 landskamper för Sverige under bältet. Otroligt skicklig i allt han gör, känslan är att han vet vad motståndarna kommer göra redan innan de själva vet det.

Tyngsta tappet – Anton Johansson, f till Västervik
Anton Johansson är en klassisk center, med kvaliteter såväl offensivt som defensivt. Kan bidra med fint passningsspel i offensiv zon, för att i nästa stund spela pudelklokt i defensiv. Kan spela alla spelformer.

Väsby

Bästa värvningen – Victor Hertzberg, f från Frisk Asker
En spelare som gjort massor med poäng under många säsonger i allsvenskan, men som nu väljer att gå ner i ettan. Det ska Väsby vara glada över, för här får de en spelare som mycket väl kan vara bäst på plan i samtliga matcher.

Tyngsta tappet – Fredrik Forsberg, f till Csikszereda
Forsberg har 150 SHL-matcher och nästan 200 allsvenska matcher i sin meritförteckning, så det är klart att det är en klasspelare på ettannivå. Gjorde också bra med poäng, och hans förmåga att direktskjuta i powerplay gav laget massor med viktiga mål.

Wings

Bästa värvningen – Alex Ek, c/f från Huddinge
Se min text om honom på Huddinges tyngsta tapp!

Tyngsta tappet – Marcus Karlsson, b till Valenciennes
Marcus Karlsson var en trygg back som fick stort förtroende i Wings. Rightbackar växer inte på träd, särskilt inte av Marcus kaliber, och han blir svår att ersätta.

Lämna ett svar