Första omgångens poängstarkaste spelare!

Då har alla lag spelat en match, och det var för ovanlighetens skulle en i princip skrällfri första omgång, där favoriterna motsvarade förväntningarna. Därmed kanske det inte är så mycket att skriva om där, men visst skulle det kunna vara intressant att lyfta fram några av de spelare som lyckades allra bäst poängmässigt under premiärhelgen? Här är de som lyckades allra bäst!

I norra ettan så gjorde Karl Umegård hela tre mål och ett assist när Hudiksvall besegrade Örnsköldsvik. Snacka om att vara monumental för segern! Även backen Lucas Torstensson ska creddas för sitt mål och två framspelningar.

Sundsvall tvålade dit Clemensnäs med hela 6-0, och det var två nyförvärv som var männen bakom segern. Både Gustav Marnetoft och Emil Lindblom svarade nämligen för ett mål och tre assists!

I den västra ettan så efterfrågades poänggörare i Tranås, precis som förra säsongen. Och precis som förra säsongen så klev det fram spelare som lyfte sig ordentligt redan i omgång 1- Axl Johansson spelade fram till fyra mål, och Petter Eklöf gjorde hattrick, men tyvärr räckte inte det när Tranås tappade en 5-3-ledning till en 5-6-förlust efter sudden. Två som hade stor del i segern för Lindlöven var Isak Jonsson, som gjorde två mål och ett assist och Sebastian Falk som hade tre assist.

Om vi fortsätter i den västra ettan så visade Forshaga direkt att man blir att räkna med, då man slog nykomlingen Grästorp med 5-3. Viktor Stark och Joel Nyman gjorde både mål och två assist var, och fick därmed en kalasstart på säsongen.

Mjölby låg under med 0-3 efter halva första perioden, men lyckades komma igen starkt och vinna efter sudden med 5-4. Mjölbys skyttekung förra säsongen, William Strand, visade direkt att han vill leverera även denna säsong, han stod nämligen för ett mål och två framspelningar.

Om vi då går över till den östra ettan så körde Väsby över ett riktigt svagt Nyköping med 9-0! Det gav givetvis förutsättningar för spelarna att göra en hel del poäng, och allra framgångsrikast med det var Filip Barklund som noterades för 2+2, Calle Åsell som gjorde 1+2, samt Marcus Kivelä Carlzon som gjorde tre assists.

Sollentuna fick en finfin start på återkomsten till ettan när man besegrade Enköping med 4-1. Andreas Ekström passade fram till tre av Sollentunas mål.

Sista serien ut blir den södra. Där var Karlskronas Axel Björnkvist ”värst”, då han gjorde hattrick i Karlskronas 6-0-seger mot lokalrivalen Mörrum. Men det var också tre Västerviksspelare som visade var skåpet skulle stå direkt. På mindre än en period så hade Emil Öhrvall och två mål och ett assist, medan såväl Elias Sjöström som Anton Johansson gjort mål och spelat fram till två var.

Omslagsfoto: Fotograf Erik Hellquist, Tranås

Lämna ett svar