16 matcher spelades igår, och det var rätt många programenliga segrar, men också ovissa toppmöten, ett par skrällar och även några överkörningar. Här är några korta ord om resultaten serie för serie.

Södra

Tyringe-Västervik 3-2

Mörrum-Alvesta 5-4 e d

Pantern-Halmstad 2-5

Den stora skrällen i hela hockeyettan igår var givetvis Tyringes seger mot storfavoriterna Västervik. Trots ett 0-2 underläge efter två perioder, siffror som kunde varit betydligt större utan en storspelande Kalle Andersson i Tyringekassen, så var det ändå Tyringe som stod som segrare med 3-2 efter 60 spelade minuter. Och detta trots att Tyringe dessutom missade en straff i den tredje perioden. Ett par grova misstag av Västerviksbackar och en tavla av Viktor Kokman räckte för att ett tappert kämpande Tyringe skulle storskrälla.

Apropå vändningar, även Mörrum vände och vann mot Alvesta. 2-4 blev 5-4 efter sudden, noterbart här är att Adam Ingvarsson, som varit från hockeyn i 1½ år på grund av skada, nu i sin andra match stod för tre assist.

Pantern hängde med i två perioder mot topplaget Halmstad, för så långt stod det 2-2. Men i den tredje perioden så blev det lite proppen ur och Panterns ådrog sig alltså en andra raka förlust i återkomsten i ettan.

Västra

Forshaga-Dalen 2-5

Borlänge-Tranås 1-4

Lindlöven-Grästorp 4-0

Falun-Mariestad 0-4

Borås-Mjölby 6-1

I det förväntade toppmötet mellan Forshaga och Dalen fick hemmalaget en fin start och ledde med 2-0 en bit in i den andra perioden. Men fem raka Dalenmål senare så var det alltså Dalen som stod som segrare. Kristinstadsvärvningen Nils Juntorp stod för två av målen, och nu har Dalen fått en flygande start på säsongen.

I övrigt så blev det planenliga och tämligen komfortabla segrar för de fyra förväntade topplagen Tranås, Lindlöven, Mariestad och Borås. Det kommer säkert bli en riktigt holmgång om de fem allettanplatserna mellan de sex förväntade topplagen, starten på serien borgar för det.

Östra

Vallentuna-Sollentuna 3-5

Huddinge-Enköping 3-0

Wings-Väsby 1-9

Nyköping-Tyresö/Hanviken 0-4

Nykomlingen Sollentuna har fått en kalasstart på sin återkomst till finrummet. Igår tog man sin andra raka seger, denna gång var det allettantippade Vallentuna som fick stryk på hemmaplan. Och man gör framför allt oväntat många mål framåt, nio stycken på två matcher är starka papper. Hur länge ska nykomlingen fortsätta skrälla?

Huddinge vann ångestmötet mot Enköping med 3-0. Båda lagen förlorade ju i premiären mot lag de borde slå, och därmed så dök frågetecken upp för om de båda lagen återigen skulle underprestera en säsong. Men de tankarna kan alltså Huddinge skjuta ifrån sig för stunden i alla fall, medan Enköping nog har ett och annat att tänka på.

I de två övriga matcherna så avfärdade toppretendenterna Väsby och Tyresö/Hanviken enkelt Wings och Nyköping. Extra mycket måste det ha svidit för Wings, 9-1 i baken trots att skotten endast slutade 24-27, man undrar ju om de lirade utan målvakt? Extra salt i såren dessutom var att Wingsflyktade Tim Friberg stod för två mål och två assist.

Norra

Hudiksvall-Sundsvall 1-2 e str

Piteå-Boden 2-3

Kiruna-Kalix 5-4

Clemensnäs-Örnsköldsvik 2-1

Igår spelades en riktigt intressant omgång i den norra ettan. De två lag som tippas göra upp om seriesegern, Hudiksvall och Sundsvall, stod för en riktigt spännande match, där Sundsvall såg ut att ha ett klart grepp om händelserna då man malde ner Hudiksvall i egen zon. Men Hudiksvall lyckades med både tur och skicklighet hålla nere underläget till 0-1, och då behövs det bara en chans för att kvittera. Hudiksvall kom dock bättre och bättre in i det, och kunde också kvittera, men Sundsvall vann sedan rättvist efter straffar.

Tippade trean och fyran, Piteå och Boden, var också det en jämn historia. Men tack vare två riktiga bjudningar (en indian och ett insläppt skott från mittlinjen), så var det Boden som drog det längsta strået till slut. Därmed så är det de som sitter i förarsätet av de två lokalrivalerna.

Två lag som vill hugga på en allettanplats är Kiruna och Kalix. De två turades om att ha ledningen i en riktigt jämn tillställning, men när krutröken skingrades så var det ändå Hampus Hagström som kunde sätta det avgörande 5-4-målet med mindre än tre minuter kvar. Därmed så verkar det som att det blir Kiruna som blir första utmanare.

Till sist ett möte mellan två lag som tippas i de nedre regionerna, men där Clemensnäs kunde vinna en målsnål historia.