Mariestad på g och Karlskrona imponerar!

Det spelades sju, inte åtta som jag skrev, matcher igår. Två av dem gav bra besked för de segrande lagen, nämligen Mariestad som verkar vara riktigt på g efter lite trevande försäsong, samt Karlskrona som kanske tillsammans med Väsby, varit det lag som imponerat allra mest så här långt.

Mariestad-Forshaga 6-3

Det var två riktiga toppmöten i den västra ettan, där Mariestad fick det att lossna ordentligt när de besegrade Forshaga med 6-3. Stor matchvinnare blev Wiggo Weinö som gjorde hattrick redan i första perioden. Men överlag spelade Mariestad riktigt vass offensiv ishockey, och då spelade det ingen roll att man drog på sig mängder med tvåor, sex raka faktiskt, man var ändå det bättre laget och vann mot ett Forshaga man förlorat mot två gånger om under försäsongen. Mariestad verkar efter lite ommöbleringar i kedjorna hittat en helt annan harmoni och sex mål mot ett försvarsstarkt Forshaga är bra.

Dalen-Lindlöven 1-2 e str

Den andra toppmatchen mellan Dalen och Lindlöven blev en minst sagt tillknäppt historia. Det var två tajta försvar som inte gav det andra laget några ytor alls, och att det bara blev två mål gjorda var inget konstigt alls med tanke på hur få målchanser som skapades. Men att Lindlöven till slut ändå fiick vinna efter sudden kanske inte var orättvist ändå, och nu har Lindlöven tagit över serieledningen, men såväl Borås som Tranås kan gå om då de har en match färre spelad.

Karlskrona-Halmstad 6-3

Karlskrona har sannerligen imponerat under inledningen av seriespelet. I premiären besegrade de ärkerivalen Mörrum med 6-0, och igår så besegrades topplaget Halmstad med hela 6-3. Axel Björnkvist noterades för 1+3 och Alexander Bergström för tre mål, och framför allt Björnkvist är en riktigt positiv överraskning. Han har alltid jobbat stenhårt och har alltid haft en superfin skridskoåkning, men har haft svårt att få till det i avgörande lägen. Men med sju poäng redan gjorda så leder han poängligan i hela ettan, trots att de flesta av konkurrenterna spelat tre matcher mot Karlskronas två. Halmstad hade inte mycket att säga till om, detta var helt klart Karlskronas match.

Tyringe-Pantern 1-2 e sd

Pantern slog lite överraskande Tyringe, så det blev en snabb återkomst ner till jorden för Tyringe som i onsdags slog storfavoriten Västervik. Man kan inte heller säga att det var orättvist, för Pantern var väl så bra av det jag fått rapporter om. Lite synd var det för Tyringe, då de hade fina 795 i publiken. Samtidigt var det roligt och viktigt för Pantern att känna på att de har i serien att göra.

Västervik-Mörrum 5-2

Västervik steppade upp efter debaclet mot Tyringe och vann mot Mörrum. Roligt nog för Västervik var att de två transatlanterna George Diaco och Kalvyn Watson fick det att lossna i matchen, de låg bakom tre av målen. Watson gjorde två av dem och assisterade till det tredje, medan Diaco gjorde ett och assisterade till två.

Troja-Alvesta 4-2

Alvesta hade 2-2 mot Troja efter drygt halva matchen, men två Trojamål med endast 38 sekunders mellanrum förseglade Trojavinsten. Troja vann skotten med hela 49-21, vilket vittnar om ett rejält Trojaövertag under matchen.

Visby-Surahammar 5-0

Visby hade inga problem att enkelt avfärda Surahammar med 5-0. Det var säkert ett revanschsuget Visby efter förlusten mot Tyresö/Hanviken i premiären.

***

Dagens två matcher är Tranås-Mjölby och Väsby-Sollentuna. Två matcher där Tranås och Väsby får ses som solklara favoriter i.

Lämna ett svar