Sundsvall drog längsta strået

I en jämn match där Boden var minst lika bra, så var det ändå Sundsvall som till sist drog det längsta strået. Jag såg de sista två perioderna och det var en välspelad tillställning där Boden hade de bästa linjerna och spelet, men där Sundsvall var det något tyngre laget.

Jag gillade det jag såg av matchen, framför allt gillade jag det jag såg av Boden. De spelade vårdat och hade hela tiden en tanke med det de gjorde på isen. En spelare som Daniel Mannberg såg betydligt vassare ut idag än han gjorde på hela förra säsongen. Men det var ändå främst ett kollektiv, där man jobbade hårt tillsammans och hjälpte varandra överallt på isen.

Med det sagt, Sundsvall var inte heller dåliga. Framför allt var de fysiskt starka, det var jobbigt för Boden att ta sig in på kassen, även om de lyckades med det stundtals. Sedan har de sin vassa förstakedja med Kaijser-Lindholm-Wiberg som alltid är ett hot offensivt. Och nog var det Kaijser som stod för avgörande insatser, då han gjorde såväl 2-1 som 3-1 och därmed blev tungan på vågen i 3-2-segern.

Boden kanske också blev lite trötta på slutet, men så spelade de också på tre kedjor i den tredje perioden. De har kanske inte samma bredd som Sundsvall, som malde på med sina fyra kedjor. Men förstärkning ska plockas in enligt Bodens sport/klubbchef Arto Sirviö, och med rätt namn in där så tycker jag faktiskt Boden ser starka ut, kanske lika starka som förra säsongen då man var betydligt mer haussade.

***

Jag kikade också på hela matchen mellan Vallentuna-Huddinge. Men då jag har en intervju på g med Huddinges tränare Fredrik Mälberg, så ber jag att få återkomma med intryck om den matchen till imorgon då intervjun med Mälberg också kommer.

***

Att notera i övrigt från dagens matcher:

* Wings vann mot Nyköping med 3-2 och blir därmed det lag av de båda som fick en seger först. Men faktum är att Nyköping nog skulle haft med sig ett 1-0-mål som dömdes bort, och då vet man inte alls hur det slutat.  

* Surahammar gav Tyresö/Hanviken fullt upp. 2-3 mot det tippade topplaget är starkt gjort av ”Sura blå”, och laget verkar så här långt i alla fall ha ett bättre go i truppen än förra säsongen.

* Enköping åkte på tredje raka torsken när Visby kunde vinna med 4-1 på bortaplan.

* Grästorp tog sin första poäng i återkomsten, men man föll ändå till slut efter sudden mot Borlänge med 4-3.  

* Borås tog en planenlig seger borta mot Falun med 5-1. Tre snabba mål i slutet av period ett avgjorde matchen.

* Clemensnäs vann mot Kiruna med 2-3 efter sudden. Därmed klättrade man förbi Kiruna i tabellen.

* Piteå körde över Örnsköldsvik borta med 8-3, där man vann mittperioden med hela 5-1.

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar