Hur har lagen i norra ettan skött sig?

Tre omgångar är nu spelade i samtliga serier, eller rättare sagt, det är bara två hängmatcher från att samtliga lag ska ha spelat tre matcher vardera. Då det är spelledigt både igår och idag så tänkte jag fördriva tiden med att göra en kort avstämning av hur lagen skött sig så här långt. Och vi börjar med den norra ettan. Här är tabellen just nu:

1.       Sundsvall

Omdöme: Jättestark inledning

Sundsvall har tre raka segrar, och man har bland annat besegrat såväl Hudiksvall (2-1 e str) och Boden (3-2), två förväntade toppkonkurrenter i den norra ettan. Sebastian Kaijser har varit monumental för laget så här långt, men laget har imponerat överlag med ett fysiskt spel som gjort att man varit väldigt jobbiga att möta.

2.       Piteå

Omdöme: Ok till bra inledning

Piteå inledde med att ta en viktig seger mot Kiruna IF och tog en komfortabel seger mot Örnsköldsvik. Men däremellan stod man visserligen för en bra insats spelmässigt mot Boden, men vad gjorde det när man gav bort tre mål och därmed segern? Piteå har ett ungt och orutinerat lag, och då blir prestationerna lite upp och ner och misstagen lite mer frekventa.

3.       Boden

Omdöme: Bra inledning

Två raka segrar, först mot Kalix och sedan mot Piteå, även om insatsen mot Piteå kanske inte var den bästa. Men där fick man med sig lite gratispoäng efter några bjudningar, samtidigt så kanske man blev av med några i senaste matchen mot Sundsvall, där man gjorde en riktigt bra insats men föll ändå. Förstakedjan anförda av Daniel Mannberg var riktigt bra då, kan han kanske bli den där kraften som han inte var förra säsongen?

4.       Clemensnäs

Omdöme: Bra inledning

Att förlora mot Sundsvall i premiären är inget att säga något om, och att spöa Örnsköldsvik i omgång två är också som det ska. Men att vinna över Kiruna nu senast (2-3 e sd) är riktigt bra och det är den typen av segrar laget måste ta om de ska kunna utmana om en allettanplats.  

5.       Hudiksvall

Omdöme: Svag inledning

Hudiksvall har endast spelat två matcher, och match ett var mot svaga Örnsköldsvik (5-1) och är svårt att dra några slutsatser om. Men mot Sundsvall stod man för en oväntat blek insats och hade långa stunder stora problem med Sundsvalls tyngd. Nu lyckades man ändå få med sig en poäng till slut ändå, men laget hade ändå mått bra av att få in de där två spetsforwardsen som står på önskelistan.

6.       Kiruna

Omdöme: Rätt svag inledning

Laget har en seger, mot Kalix, och det är ju ändå en skön seger. Men frågar man Kirunalaget så hade de antagligen velat ha med sig en seger också mot Piteå, och man hade definitivt velat ha en mot Clemensnäs senast.

7.       Kalix

Omdöme: Något svagare kanske än väntat

Kalix har bara spelat två matcher ännu, men båda har resulterat i förluster. Boden och Kiruna har blivit för svåra, och i alla fall någon poäng tycker jag de kunnat norpa.

8.       Örnsköldsvik

Omdöme: Som väntat

Tre matcher, tre förluster. Men i de två första matcherna (mot Hudiksvall och Clemensnäs) tycker jag ändå man stod upp rätt bra, men senast mot Piteå så rann siffrorna iväg.

Lämna ett svar