Hur har sydlagen skött sig?

De andra tre serierna har fått sina, nu är det dags för lagen i den södra ettan att få omdömen om sina inledande tre (två för ett par lag) matcher för säsongen 24/25.

Så här ser tabellen ut:

1.       Karlskrona

Omdöme: MVG

Karlskrona har bara spelat två matcher, men som man imponerat under de båda! Först vann man Blekingederbyt med hela 6-0, innan man övertygande slog det förväntade topplaget Halmstad med 6-3. Axel Björnkvist och Alexander Bergström har levererat stort och leder södra ettans poängliga med stil, trots att laget alltså har en match färre spelad!

2.       Västervik

Omdöme: Underkänd

Har man ett dream team så blir förväntningarna på laget därefter. Då är det inte godkänt att ha två segrar de första tre omgångarna, för Pantern, Tyringe och Mörrum är alla tre lag man bara SKA ta tre poäng emot. Nu blev det en plump mot Tyringe, förhoppningsvis kan det tjäna som en väckarklocka att man inte kan underskatta något lag.

3.       Halmstad

Omdöme: Knappt godkänd

Visst tog man en stark seger efter straffar mot Troja, ett lag man ska spela jämnt med. Men 5-2-segern mot Pantern i omgången efter togs utan att glänsa, och i senaste matchen så torskade man mot Karlskrona med hela 6-3, det tror jag sved rätt bra.  

4.       Tyringe

Omdöme: Med beröm godkänd

Det har varit ömsom vin, ömsom vatten från Tyringe så här långt. Den stora bragden när man vann mot topptippade Västervik är givetvis det stora plusset, men två övertidsförluster mot Alvesta och framför allt Pantern tror jag inte man är helnöjda över. Men man har ändå tagit poäng i tre raka matcher, och fem poäng de första tre matcherna är ändå med beröm godkänt.

5.       Troja

Omdöme: Godkänt med tvekan.

Troja har liksom Karlskrona bara spelat två matcher, och har en strafförlust mot Halmstad och en 4-2-seger mot Alvesta i protokollet så här långt. Förlusten mot Halmstad är säkert inget man är nöjd över, även om man ändå får ta med sig att man hämtade upp ett 2-0-underläge i tredje perioden. 4-2-segern mot Alvesta är mer en dag på jobbet.

6.       Alvesta

Omdöme: Godkänt

Har levererat som förväntat så här långt. En övertidsseger mot Tyringe, en övertidsförlust mot Mörrum och en 4-2-förlust mot Troja, ja det är inget av resultaten som det finns anledning att höja på några ögonbryn över.

7.       Pantern

Omdöme: Väl godkänt

Att man torskar som nykomling mot tippade topplagen Västervik och Halmstad är inget att säga något om, men att man lyckas övertidsbesegra Tyringe i omgång tre är ändå starkt.

8.       Mörrum

Omdöme: Godkänt med tvekan

Att förlora mot den stora rivalen Karlskrona med hela 6-0 i premiären var givetvis ingen rolig upplevelse. Men man fick ändå lite revansch i omgång två där man slog Alvesta efter förlängning, men där tycker jag ändå att man kanske kunde ha vunnit under ordinarie tid. Såna förväntningar kunde man inte ha på Mörrum senast mot Västervik, 2-5 speglar väl ungefär styrkeförhållandet lagen emellan.

Lämna ett svar