För få matcher över för lång tid!

När Hudiksvall ikväll tar emot Piteå så är det deras blott tredje match för säsongen. Det är alltså hela 18(!) dagar sedan de senast spelade match. Det är givetvis helt uppåt väggarna, men också ett utslag av att det är alldeles för glest med matcher under grundserien.

86 dagar går det från att den första pucken släppa till dess att den sista slutsignalen ljudit. Under dessa dagar så spelas det 18 omgångar, eller i princip en match var femte dag. I och med att det ibland spelas två matcher i veckan innebär det att de veckolånga uppehållen blir otaliga. Det är inte bra för intresset! Med så glest mellan matcherna så kommer folk ifrån hockeyn, speciellt om man betänker att endast hälften av matcherna spelas på hemmaplan. Att det går 10 dagar i snitt mellan hemmamatcherna, ofta betydligt längre, gör att folk kommer ifrån matchtempot, vanan att gå till hallen för att följa sitt lag. Det är inte konstigt att publikunderlaget minskar då.

Minskat publikunderlag ger minskade publikintäkter, till det bidrar också de få matcherna. Intäkterna för nio matcher ska alltså generera intäkter som ska räcka till löner, busskostnader, material med mera, då vill det verkligen till att det är mycket publik på matcherna för att man ska få verksamheten att gå runt. Vi skulle behöva ha fler matcher för att slippa de långa uppehållen, men framför allt för att få en rimlig möjlighet för föreningarna att få slippa stå där med ekande tomma kassakistor.

Lämna ett svar