Hittar de tillbaka på vinnarspåret igen?

Sju imponerande matcher i rad blev det, men senast mot Troja så tog till slut Karlskronas fina segersvit slut. Mariestads kanske inte var lika lång, men man hade ändå fem raka segrar innan man senast föll mot Dalen. Hittar de tillbaka på vinnarspåret ikväll?

 Ja för det är dessa båda lag som är inblandade i dagens matcher med mest toppmatchsaura. Framför allt ska det bli spännande att se en riktig seriefinal när serieledande Halmstad ska försöka behålla den när Karlskrona kommer på besök. Nu har visserligen Halmstad en match mer spelad, men tar de tre poäng idag så kan inte Karlskrona gå om även om de vinner sin hängmatch. Det var ändå mot just Halmstad som Karlskrona tog sin mest imponerande seger under säsongen, hemma i omgång tre så tillfogade man Halmstads deras enda förlust så här långt när man vann med 6-3. Där lyckades man utnyttja sin fart på ett riktigt bra sätt, och det normalt så välorganiserade Halmstadsförsvaret kom i gungning på ett sätt man inte är van att se. Just den farten måste Karlskrona få upp, annars så kommer man fasta i Halmstads försvarsnät och då är det fördel Halmstad. De kommer då kunna ligga och hålla insida för att sedan kontraslå när läge dyker upp, och då är de hypergiftiga. Det ska bli spännande att se hur Karlskrona reagerar på att de fick sin segersvit spräckt, kommer de vara ännu mer taggade, eller känner de sig mer mänskliga? Jag tror att dagens match kan vara rätt viktig, kan de skaka av sig förlusten och vinna igen så tyder det på styrka, men vid förlust så kan tankarna börja komma.

***

Även Mariestad hade en stark segersvit som bröts senast mot Dalen. Men om Karlskrona förlorade för att man mötte ett bättre lag, så var inte så fallet i Mariestads match. Men det är faktiskt inte ovanligt att det blir så för Mariestad mot Dalen, man är ofta det klart dominerande laget som skapar klart flest och bäst målchanser, men likt förbannat så är det Dalen som står där som segrare till slut ändå. Dalen har blivit något av ett spöke för Bois. Det som fällde Bois var ett svagt boxplayspel, Dalen lyckades både kvitter och slå in ledningspucken i spel med en man mer och därmed var man 100%-iga i numerärt överläge.

Dags för en ny tuff uppgift för Mariestad ikväll, när Tranås kommer på besök. Tranås kommer med två starka segrar mot Forshaga och Dalen i ryggen, och verkar hitta mer och mer tillbaka till det där spelet som gjorde dem framgångsrika förra säsongen. Mariestad å sin sida har mer och mer hittat rätt med sitt försvarsspel, där inledde man lite svajigt men man jobbar nu konsekvent på ett annat sätt. Jag tror på en underhållande match, för det är de två lag i västra ettan som vill spela offensivt, som vill ha långa byten i anfallszonen och på så vis trötta ut motståndaren. Det handlar med andra ord om vilket lag som får bäst träff i sitt checkingspel, Mariestad har lite snabbare spelare, men Tranås har några riktigt smarta backar som är bra på att spela sig ur hård press, så vem som går segrande ur denna schackmatch är svårt att förutse.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar