Så ställer sig KB65 till en ettanförfrågan!

Fyra lag fick avslag på sin licens för en dryg vecka sedan och är just nu i en överklagandeprocess. Hockeyettan har i ett pressmeddelande sagt att ifall något av dessa lag inte får igenom sin överklagan så kommer lagen som kom trea i kvalserien till hockeyettan att tillfrågas. Överst på den listan står den lilla Örnsköldsviksklubben KB65, där KB står för Köpmanholmen-Bjästa. Kmhockey ringde därför upp deras ordförande, Johan Holmberg, för att höra lite hur de ställer sig om de erbjuds en plats.

Hur ställer ni er till om ni får en förfrågan om att spela hockeyettan kommande säsong?

– Det är intressant för vi är det bästa tvåanlaget som finns kvar som inte fått frågan, det vill jag hävda utan att sticka ut hakan. Sedan har vi börjat titta på det organisatoriskt, men vi har inte kommit så mycket längre än så då vi inte formellt fått frågan ännu. Sedan är det en ekonomisk aspekt i det hela med som kanske inte är lätt alla gånger, men visst kommer vi diskutera det några varv innan vi kommer till beslut. Men de som följde tvåan vet att vi kommit högre upp om vi inte förlorat mot Vännäs efter sudden i den tredje omgången från slutet. Då blev det lite patron ur, annars hade vi kommit tvåa, men när chansen till förstaplatsen försvann så blev det som sagt var lite naturligt patron ur.  

Har ni ekonomi i balans annars?

– Vi har definitivt en ekonomi i balans, sedan om man ska chansa och spela något år och jaga ökade intäkter, det är något man måste titta på om det blir aktuellt.

Det låter på dig som ni tycker det i alla fall vore intressant att få frågan?

– Det är klart det är det!

Hur tror du ni skulle kunna stå er sportsligt?

– Sportsligt blir det tufft, vi har inte byggt ett lag för ettan, utan för att tillhöra toppen av tvåan. Sedan har vi många spelare som skulle kunna spela i ettan, men vi har inte spetsen som kanske behövs. Så där är vi. Men det är inte värre än att det skulle gå att lösa.

Vad talar för att ni tar steget?

– Det är att vi har en vision att spela så högt som möjligt, vi gjorde en omstart för 6 år sedan i division 3, sedan gick vi upp i tvåan för tre år sedan och där har vi varit nu och är Norrlands bästa div 2-lag. Så vi har byggt steg för steg och sedan om det är dags att ta klivet upp i ettan nu eller om tre år, det bestämmer inte jag, utan kollektivet.

Lämna ett svar