Detta saknar norrlagen ännu!

Med ungefär två veckor kvar till lagen ska samlas inför säsongen så gapar det fortfarande hål i många av ettanlagens trupper. Men vad behöver lagen ha in? Jag tänkte lista vad lagen skulle behöva ha in innan trupperna spikas inför seriestarten, och vi startar idag med lagen i den norra ettan. Dock avstår jag från att lista Strömsbro, då det är så osäkert kring deras status.

Boden

Truppen just nu:
2 målvakter
7 backar
8 forwards

Fortsätter Christian Nyman dominera tekningscirklarna i ettan även i vinter? Foto: oliver Åström, Kalix

Saknar:
Bodens målvaktssida och backsida är i praktiken klara, möjligen kanske man skulle kunna ta in ytterligare en back, men sju backar är normalt.Nej det är forwardssidan som fortfarande saknar ett gäng spelare, och det är till stor del spetsen som ska in. För utöver Nils Thomasson och möjligen Andreas Nilsson så saknas den där spetsen som ett lag av Bodens kaliber brukar mönstra. Räkna alltså med en bra center och 3-4 yttrar av klass innan fönstret stänger. Om det blir nyförvärv eller om det blir förlängningar med spelare som Christian Nyman och Jesper Ylivainio återstår dock att se. Även Daniel Mannberg är det tyst om, han kanske inte fick ut det man hoppades av honom förra säsongen, men han besitter onekligen en otrolig mängd rutin som det unga Bodenlaget skulle kunna ha nytta av.

Clemensnäs

Truppen just nu:
2 målvakter
7 backar
13 forwards

Saknar:
Clemensnäs skulle må bra av att få in ytterligare en bra back sedan fältherren Ludwig Stenwall lämnat för återuppväckta Boliden, men finns pengarna? Det kan mycket väl vara en spikad trupp i Clemensnäs.

Hudiksvall

Truppen just nu:
2 målvakter
6 backar
4 forwards

Henrik Olsén kommer fortsatt vara viktig för Hudiksvall. Foto: Oliver Åström, Kalix

Saknar:
Målvaktssidan är klar och backsidan näst intill, det är väl i princip bara Fredrik Granberg, Piteå, som ska adderas. Men på forwardssidan ekar det än så länge väldigt tomt. Visst kommer det bli ett gäng förlängningar, Marcus Linderborg, Adam Byström-Johansson, Henrik Olsén och Karl Umegård ryktas alla stanna, men ytterligare fem namn ska in. Centersidan är redan besatt när man adderat de fyra jag nämnt, så det är yttrar det handlar om. Jag skulle tro att tre av dem är för toppkedjorna, medan de andra två kan vara mer av typen rollspelare.

Kalix

Truppen just nu:
2 målvakter
7 backar
10 forwards

Saknar:
Tre forwards är fortfarande kvar på önskelistan. Att få till en förlängning med John Hansson borde stå högt på priolistan, men även Liam Lundberg och William Halldén står utan kontrakt och kan mycket väl vara aktuella. Men helst skulle man nog vilja ha spelare för topplinorna, och där är det bara Hansson som platsar.

Kiruna

Truppen just nu:
2 målvakter
8 backar
12 forwards

Saknar:
En forward till ska in, och det bör vara spets. Just nu är just spetsbredden hos Kiruna lagets svaga kort.

Piteå

Truppen just nu:
2 målvakter
5 backar
11 forwards

Saknar:
Backsidan behöver ha in två pjäser ytterligare, och det skulle inte sitta fel om de hade lite tyngd. Den ena gjorde det inte heller något om han var en mer offensivt lagd. Offensivt så har man tappat mycket av sin spets, så där tror jag man söker med ljus och lykta efter en förstacenter och en ytter till förstakedjan. Annars kommer det bli en tuff uppgift att fortsätta på den succéväg Piteå slagit in på med två raka kvalserier.

Sundsvall

Truppen just nu:
2 målvakter
7 backar
12 forwards

Emil Lindblom från säsongen när han vann hela ettans poängliga, i Kalixtröjan. Foto: Oliver Åström, Kalix

Saknar:
En forward, och det är ingen mindre än Emil Lindblom som kommer ansluta från Boden. Där har man en riktigt poängstark spelare om han får rätt omgivning.

Örnsköldsvik

Truppen just nu:
2 målvakter
8 backar
15 forwards

Saknar:
Truppen är redan smockfull.

Lämna ett svar