Här är lagen som tappar flest poäng!

Silly season har verkligen gjort skäl för sitt namn denna säsong. Inte bara för allting kring licenshärvan, utan även för att det har varit betydligt högre omsättning på spelare än vanligt. Alla lag tappar spelare under silly season, men vissa drabbas hårdare av spelartapp än andra. Men vilka lag har egentligen tappat tyngst? Jag satte mig och räknade samman de poäng spelarna som lämnat ettanklubbarna gjort, och fick på så vis fram en i mina ögon rätt intressant lista. MEN, men måste ha i åtanke att inte alla lag offentliggjort vilka spelare man tappar, så den är kanske inte helt rättvisande. Jag har nämligen utgått från eliteprospects lista över klara förluster, och många klubbar har ju inte klargjort alla spelare som kommer lämna.

Det lag som tappat allra mest poäng denna silly season är Tranås. Trots att man endast officiellt har sju spelarförluster, så stod de för hela 236 poäng säsongen som gick. Alla sju kom topp tio i interna poängligan och de blir inte lätta att ersätta.

Som tvåa på listan återfinner vi Hudiksvall. Flera av deras stjärnor, med Christoffer Jansson och William Eckmyhl i spetsen, återfinns nästa säsong i andra klubbar. Hudiksvall brukar inte ha så stor omsättning på spelare, men nio stycken är just nu officiellt avskrivna.

På tredjeplats återfinner vi Mariestad. Majoriteten av de 192 tappade poängen står superduon Ludwig Wistén och Oscar Tellström för, men laget har också tappat ytterligare åtta pjäser, vilket är väldigt ovanlig för Mariestad.

Strax bakom Mariestad, på en fjärdeplats, placerar sig Karlskrona med 190 tappade poäng. 13 spelare är det som sagt sayonara, bland annat de två poängstarkaste backarna, Martin Fransson och Jesper Solomon Frisell.

Sista laget på min fem i topp-lista är femteplacerade Nyköping med 178 tappade poäng. I stort sett hela spetsen försvinner med trotjänarna Christian Axelsson och Albin Ivarsson Hamberg i spetsen.

Fotnot 1: För att sätta i proportion så gjorde hela Tyringes lag 184 poäng säsongen som gick.

Fotnot 2: Lagen under dispenstrubbel och Västervik är ej med i denna granskning.

Omslagsfoto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar