Detta saknar söderlagen ännu!

Med ungefär två veckor kvar till lagen ska samlas inför säsongen så gapar det fortfarande hål i många av ettanlagens trupper. Men vad behöver lagen ha in? Jag tänkte lista vad lagen skulle behöva ha in innan trupperna spikas inför seriestarten, och nu har vi kommit till den sista serien, den södra. Dock så kommer ej Krif och Kristianstadmed på genomgången då deras plats hänger i luften.

Alvesta

Truppen just nu:
2 målvakter
7 backar
13 forwards

Saknar:
Alvesta är klara med sitt bygge.

Halmstad

Truppen just nu:
1 målvakter
5 backar
10 forwards

Robin Dahse är ett måste i Halmstad. Foto: Halland i fokus

Saknar:
Det ska in en backupkeeper, det kan mycket väl bli en förlängning med Adam Ahnberg. På backpositionen så ska två ytterligare backar in, även här lär det vara tal om förlängningar, nämligen med Hampus och Tom Johansson som blivit något av stomspelare på backsidan. Offensivt så saknas tre namn, och ett av dem måste vara Robin Dahse, han är allt för värdefull för att bli av med. Marcus Borgh och William Berg skulle jag också tro att man vill förlänga med, vilket gör att det antagligen inte blir några fler spelare utifrån.

Karlskrona

Truppen just nu:
1 målvakter
4 backar
8 forwards

Saknar:
På papperet återstår en hel del hål att fylla, men i praktiken så är truppen redan klar. Från Rögle J20 plockar man hem Fabian Arwidsson för att komplettera Carl Malmkvist i kassen. På backsidan så håller man fortfarande på Tim Welin (Kalmar), Lukas Fredin (Krif), dessutom hävdar normalt insatte ”Jordfrånvarande troll” på X att Linus Persson från Västerås J20 är på väg in. På forwardssidan så återstår en del förlängningar att presentera då Victor Crus Rydberg, Sebastian Sundlöv, Philip Norberg alla blir kvar. Dessutom är Halmstads succéspelare Viktor Bernhardtz klar. Sista namnet blir ett nyförvärv, dock vet jag inte vem. Edit: Enligt uppgifter är forwarden i fråga Robin Carlsson, Västervik.

Viktor Crus Rydberg blir kvar ännu en säsong i Karlskrona. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Mörrum

Truppen just nu:
2 målvakter
6 backar
8 forwards

Saknar:
Mörrum har jag ärligt talat dålig insyn i, men en back och fem forwards står i alla fall på önskelistan. På backsidan skulle man nog önska få in ett offensivt kort ytterligare. Forwardssidan ser rätt intressant ut, men tappet av Hugo Frylén måste svida och ersättas med ny spets. I övrigt så är det ovisst vad som tillkommer, det beror helt på vad ekonomin tillåter och vilka ambitioner man har.

Pantern

Truppen just nu:
1 målvakter
0 backar
0 forwards

Saknar:
Här gapar det tomt. Så tomt att jag var tvungen att gå in på deras hemsidan och titta om det verkligen var så illa att endast en spelare var under kontrakt. Där kan man finna att det i själva verket är fyra forwards som sajnat: Utöver Brian Liechti också tvillingbröderna Emil och Erik Selin samt Pontus Svensson. Även Vimmerbyspelaren Isac Göransson ska vara klar. Dessutom ryktas det att man kommer få låna Malmöjunioren Freddie Larsson. En som skulle kunna bli en grym förstärkning är Robin Alvarez. Nu är det väl ett riktigt långskott, men han ska i alla fall ha fått en förfrågan. Naturligtvis har man fler spelare på papper, men inget officiellt. Det blir nog mestadels förlängningar, kryddat med några Malmöjuniorer.

Troja

Truppen just nu:
3 målvakter
8 backar
14 forwards

Saknar:
Är i praktiken fullbokade, men då man har gått ut och sagt att man jagar två supporterspelare och bara den ena är klar (Mikael Roslund) så kommer det att tillkomma en forward till. Det är en spetsforward är det sagt.

Tyringe

Truppen just nu:
2 målvakter
8 backar
12 forwards

Saknar:
En forward för topplinorna återstår fortfarande att få in.

Västervik

Truppen just nu:
2 målvakter
6 backar
11 forwards

Saknar:
En back och två forwards ska in. Backsidan är rätt välbalanserad med starka defensiva kort och mer offensiva, så jag kan tänka mig att man söker en tvåvägsback till den sista backplatsen. Centersidan är ruskigt stark redan, så det är yttrar man jagar. Om det är offensiva eller defensiva beror på vad man är ute efter för balans, om man ska vara offensivt viktat med tre offensiva enheter, eller mer balanserat.

Lämna ett svar