Besök i hockeyettanhallar, B-G!

Ja jag vet, jag hade ju B-E igår, varför B denna gång med? Jo för jag råkade ju hoppa över Borås ishall när jag skulle skriva om hallar igår. Därför får den komma med idag istället, tillsammans med Forshaga och Grästorp. Precis som senast så skriver jag samman lite minnen jag har kopplat till varje ishall, samt ger ett betyg på hur jag tycker hallen är. Hoppas ni tycker det är läsvärt!

Borås ishall

Byggd: 1972

Publikkapacitet: 3949

Minne:
Här har jag också varit många gånger, även om det var ett gäng år sedan nu. Jag brukar kalla den foliehallen, för den är beklädd med något som ser ut som metallfolie i taket för att ta bort resonansen. Det gör den effektivt. Så effektivt att det är fullständigt omöjligt att skapa något tryck där inne, det känns som att stå och ropa i vakuum. Ett minne var när vi mötte dem i allsvenskan, det var en full buss på väg ner, full på mer än ett sätt. En var så dragen så han blev kvar i bussen, och när vi kom tillbaka så hade han spytt ner hela sätet. Det blev dyra böter för honom! En annan gång efter en seger så fick vi vänta länge, länge på en tjej. Vi vågade ju inte åka utan henne, utan vi skickade ut flera scouter för att leta rätt på henne. Till slut, efter en halvtimme, hittade de henne, stående utanför ett hörn av hallen, pratande med två killar, utan en tanke på att hon hade en hel buss som stod och väntade på henne.

Betyg på hall: 3
Att det inte är så bra akustik drar ner på betyget, för annars är det en uppdaterad hall med bra sikt och läktare på båda sidor. Enkel åtkomst till kiosker.

Ängevi ishall (Forshaga)

Byggd: 1984

Publikkapacitet: 890

Minne:
Här har jag varit otaliga gånger, så det finns hur mycket storys som helst. Som när vi åkte upp en full busslast men isen höll inte så vi fick åka hem utan att ha sett en minut. Eller när de tagit dit Tre kronor-legendarerna Ulf Sterner och Nils ”Dubbelnisse” Nilsson (ni vet han som sköt pucken så Hyland skrek, ”den gliiiider in i mål!”) så vi fick snacka med dem. Eller de båda ultrasfansen som står och trummar på en kaffeburk i otakt med liv och lust (har ni inte sett Joel Segerdahls reportage om dem, gör det!) Eller alla jobbiga hemresor, en gång hade vi två fulla busslaster som fick åka hem utan poäng. Eller som när jag fick en tablettask av deras starke man, Christer Larsson, ”den ska du ha för det enorma jobb du lägger ner”.

Betyg på hall: 4
Ja den är inte modern, den har inga snygga loger eller jumbotron. Men den andas hockey och hockeynostalgi, något jag gillar. En liten mysig hall med läktare bara på ena sidan, och man står så nära så man kan ta på spelarna när de åker förbi. En kafeteria med hockeymemorablia, bland annat Nisse Nilsson klubba han gjorde det legendariska målet i Colorado Springs. Och antagligen världens enda arena med en packmoppe upphissad i taket!

Åse & Viste arena

Byggd: 1975

Publikkapacitet: 1100

Minne:
Grästorp var i många år ”lilla derbyt” för oss (efter Skövdederbyt). En perfekt bortaresa en dryg timme bort. Det har gett många fullsatta bussresor och magisk stämning. Det är nämligen en underbar resonans i hallen, så man får bra tryck i ramsorna. Hade länge en egen klack med, så det var extra roligt att köra över dem i klackmatcherna. Vid ett tillfälle så hade Skövdes supporterklubb, Rebellerna (kända under devisen ”Ring så hejar vi”) anslutit för att sätta oss på Oxarna på plats med gemensamma krafter med Grästorps. Det gick dock inte så bra för de båda hemmaklackarna… Kommer ihåg en hemresa, då jag ville åka bil hem istället (bor inte i Mariestad) så då bokade jag in mig i en bil med sex pers i, så en fick helt sonika ligga i bagaget på hemvägen, men han matades flitigt med dryck så han klagade inte. Vid ett annat tillfälle så körde busschauffören vilse på vägen dit, så vi missade matchstarten.

Betyg på hall: 4
En hall som från början var rätt risig, men föreningen har uppdaterat den löpande och det har nu blivit en riktigt fin hall med läktare på en sida. Loungen är öppen och fin med ölservering, souvenirkiosk och vanlig kiosk, och man har byggt loge i ena hörnet inne i hallen. I det andra så finns det en korvkiosk och kiosk med överkomliga priser (fanns det senast jag var där iaf).

Lämna ett svar