Veckans bästa övergångar – Vecka 29

En dag försenad, men det hände så himla mycket igår som behövde prioriteras före, så är det till slut dags att presentera förra veckans bästa värvningar. En vecka som kanske inte var sprängfylld med övergångar direkt, endast fem stycken står noterade på eliteprospects. Därmed så kommer alla fem vara med på min lista, men givetvis i ranking från de bästa till de mindre bra.

1.       Elias Sjöström (D), från Linköping till Västervik

Förra säsongen lånade Västervik in sistaårsjunioren Elias Sjöström från Linköping, nu övergår det till en värvning. Det är verkligen en värvning man kan förstå, för Elias gjorde det riktigt bra i allsvenskan säsongen som gick. Backen, även med en SHL-säsong i ryggen, kommer att bli en viktig kugga i Västerviks backuppsättning, så ungdom till trots.

2.       Linus Lööf (F), från Karlskrona till Mariestad

Linus har spelat center under hela sin karriär, men i ett centertätt Karlskrona så fick han spela ytter. Fram till på slutet av säsongen då han fick kliva in i centerpositionen igen och då kom också leveransen. Den spelskicklige 22-åringen blomstrade verkligen och sköt en poäng per match i princip. Dessutom spelbar i alla spelformer. Nu värvas han till Mariestad för att få en ledande centerroll, det ska bli spännande att se om han blommar ordentligt då.  

3.       Viktor Åström (D), från Nyköping till Grästorp

En klassisk tvåvägsback som både klarar av att spela tryggt defensivt samtidigt som han kan leverera ett bra förstapass. I Grästorp kommer han få en stor roll med sin ettanrutin, och jag tror att han kan bli en riktigt lyckad värvning.

4.       Oliwer Stensson (F), från Örnsköldsvik till Kalix

I Oliwer Stensson får Kalix en rejält spelande powerforward med näsa för mål. Man har säkert god kontroll på vad man får då man mött Övik under seriespelet.

5.       Erik Perlaky (F), från Oskarshamn J20 till Alvesta

En ungtupp som kanske inte sprutat in poäng under juniortiden. Men beskrivs som en defensivpjsä med god arbetsmoral, och såna har ju också en roll att spela.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar