Gästinlägg: En Krifsupporters syn på föreningens situation!

Jag har följt KRIF sedan de gick ihop med Ronneby 1974 mer eller mindre. När de spelade i tvåan sist så var det hockeyfeber och mycket publik. Detta varade även under ett par år i div 1. Sedan blev det mindre publik när matcherna kunde köpas och ses på tv. Covid gjorde inte saken bättre utan drabbade alla hockeyklubbar med ingen publik. En återhämtning av detta har inte skett och det märks på ekonomin. Man budgeterar för ett visst publiksnitt, men så brister det och det blir så mycket mindre inkomster.

Att sedan tidningarna går in och sänder matcher och så vitt jag vet utan att ge något till klubben, det skadar mycket. Att sedan ettan har ett dåligt tv avtal gör inte saken bättre då det inte ger så bra betalt. Till det kommer att det är dålig ersättning från förbundet som satsar på elitserien och ger allmosor till resten. Den rest som ska svara för hockeyns återväxt.

Vidare får inte klubbarna betalat för spelarna som de fostrar och skolar till högre divisoner. Därefter kommer sjuka ekonomiska krav som ger klubbarna problem. För hårda krav av en licensnämnd som ställer rigida krav och som på så vis inte ser till sporten och dess utveckling.
Istället borde förbundet se till att ge mer till klubbarna ner i systemet så att de kan utbilda fler spelare och bredda ungdomshockeyn för att skapa en återväxt.

Vad gäller att KRIF åker ner en serie. Inget att göra då licensnämnden redan på förhand bestämt sig för vilka som ska åka ner. Som supporter hoppas jag att så många spelare som möjligt stannar kvar och ser till att vi kommer upp i ettan igen. Det kom också som en käftsmäll för alla hårt arbetande supportrar som arbetar för och med klubben för att få in mer pengar i verksamheten.’

Säger som en av mina supportervänner. ”Vi ger oss aldrig”
Alltid oavsett

Per Bengtsson

Lämna ett svar