Vilka blir topplagen i år, vad säger magkänlsan?

Jag har ännu inte satt mig och hårdgranskat lagbyggena, och alla är ju inte heller klara. Men visst har man följt silly season noga och sett hur pusselbit lagts till pusselbit och därmed så har man ändå fått en magkänsla för vilka lag som ser vassast ut. Jag kommer framöver lägga timmar på varje lag för att bättre kunna bedöma varje lag, men skulle jag redan nu bedöma så är detta mina topplag i vinter.

1.       Västervik

Ett lagbygge utan budgettak, sportchefen har kunnat peka på exakt vilka spelare han vill ha och så har han fått dem. Detta har gett ett ruskigt starkt lag, men också med en vettig balans mellan generaler som ska leda laget, och soldater som ska göra grovjobbet.

2.       Väsby

Har byggt om laget lite grann, där man kanske gjort sig av med några etablerade spelare för att få in nya och hungrigare. Viktor Hertzberg lär bli en ruggig spets i laget, och man har fått behålla viktiga spelare som Carl Wassenius och Carl Åsell. Kommer vara en av favoriterna att knipa finalplatsen i norr.

3.       Visby

Sportchefen André Lundholm verkar ha fått ett rejält tillskott i kassan redan innan hallbygget beslutats och har spetsat laget rejält. Backsidan med spelare som Daniel Gunnarsson, Oskar Eriksson och Andreas Thelander kan mycket väl vara ettans bästa, och offensivt kommer spelare som Alexander Bjurström spetsa lagets målskytte och Simon Eriksson och Hampus Engman göra Visby till Grisby igen.

4.       Hudiksvall

Visst, omsättningen är betydligt högre än vanligt, men släpper man spelare så har man också pengar att hitta ersättare med. Adam Ohre kan vara ettans bästa målvakt i vinter och backsidan ser nästan starkare ut. Samtidigt så har man fgått behålla en hel del offensiv kompetens, och mer spets kommer att komma.

5.       Karlskrona

Hockey per krona. Det är en gren som Karlskrona inte varit så framstående i de senaste säsongerna. Men med en minskad spelarbudget så har nya sportchefen Hampus Melén fått ut mer hockey. Det är i alla fall min spontana känsla. För ut med lite gammalt, segt och bekvämt, in med ungt fartfyllt och driv. Visst, det kan ta tid att få ihop det, men förutsättningar för att göra sin bästa säsong sedan återkomsten till ettan finns där.

6.       Troja

Förra säsongen saknade man spetsen offensivt, det har man med en ökad spelarbudget åtgärdat är känslan. Mikael Roslund, Isak Sahlqvist och Filip Lennström kan mycket väl ge Troja det där lyftet man inte fick förra säsongen.  

Lämna ett svar