Ranking: Norra ettans målvaktssidor!

Imorgon så har nog de flesta ettanlagen sin uppstart, och därmed så kommer alla spelare ha presenterats. Därför är det nu hög tid att börja granska trupperna lite noggrannare i sömmarna, och idag så tänkte jag ge mig på att ranka målvaktssidorna i den norra ettan. Vilket lag har bäst målvaktssida egentligen?

1.      Hudiksvall

Adam Ohre (G) (ny från Herlev)

William Larsson (G) (uppflyttad junior)

Hudiksvall har identifierat målvaktspositionen som en orsak till att de inte lyckats ta klivet upp, och beslöt sig för att åtgärda det genom att värva meriterade Adam Ohre. Med 11 allsvenska säsonger i ryggen så är det tänkt att han ska bli tungan på vågen när säsongen summeras, och så kan det mycket väl bli. Egna junioren William Larsson får agera backup, men lär inte få många tillfällen att visa upp sig.

Carl Hjälm kommer bli viktig i Sundsvall i vinter. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

2. Sundsvall

Carl Hjälm (G) (ny från Skövde)

Jonathan Reinholdt (G) (ny från Västerås J20)

Carl Hjälm är en bra keeper som gjort det bra var han än varit egentligen. En lugn, trygg keeper som kommer ge försvaret en stabilitet och laget en möjlighet att vinna många matcher. Jonathan Reinholdt är ingen dålig backup, han har bland annat U18-landslagsmeriter från sin juniortid i Luleå.

3. Piteå

Johannes Sundström (G)

Albin Edlund (G) (ny från Clemensnäs)

Piteå blir visserligen av med starke keepern John Vestermark, men man har kvar den han delade ansvar med, Johannes Sundström. När det behövdes skäras ner lite på spelarbudgeten och man inte hade råd med båda, så föll valet på Sundström vilket jag antar är en indikation på att Piteås sportgrupp håller Sundström före. Albin Edlund vänder istället hem från Clemensnäs, han kan nog agera bra sparringspartner med Sundström och får säkert sina chanser i buren, så pass klass håller han.

Johannes Sundström får nog stå flest matcher i vinter. Foto: Oliver Åström, Kalix

4. Clemensnäs

John Vestermark (G) (ny från Piteå)

Lucas Johansson (G) (ny från Västerås J20)

Vestermark fick silkessnöret i Piteå och hamnade istället i Clemensnäs, och det ska de vara glada över. För Vestermark är riktigt bra keeper och kommer betyda många extra poäng till laget i vinter. Lucas Johansson hämtas från Västerås juniorer, och får nog mest tugga knopp i vinter.

5. Kalix

Linus Marcko (G)

Oscar Lindbäck (G) (uppflyttad junior)

Linus Marcko kom till Kalix i slutet av förra säsongen och visade direkt vilken skicklig målvakt han är. Det lär med andra ord ha varit en no-brainer att förlänga avtalet med 25-åringen. Man lär gå all in på Maecko då backupen Oscar Lindbäck är en egen junior som gjorde blott 11 J20-matcher i deras eget J20-lag förra säsongen, resten i J18.

Boden plockar in Anton Hjalmarsson från Kalix. Foto: Oliver Åström, Kalix

6. Boden

Anton Hjalmarsson (G) (ny från Kalix)

Felix Stenmark (G) (ny från Timrå J20)

Anton Hjalmarsson har varit en stabil ettanmålvakt i fyra säsonger nu och det är säkert den stabiliteten som Boden är ute efter när man nu värvar honom från Kalix. Som backup finns lovande förstaårssenioren Felix Stenmark, som fått sitta på bänken ett par gånger för Timrås SHL-lag.

7. Kiruna

Ludvig Christoffersson (G)

Dennis Törmä (G)

Albin Burman (G) (uppflyttad junior)

Ludvig Christoffersson kanske är en riktigt bra målvakt, men på mig har han inte imponerat av det jag sett. Därför är jag lite förvånad att Kiruna fortsätter att satsa på honom. För inte lär Dennis Törmä eller Albin Burman få stå särskilt mycket?

8. Örnsköldsvik

Leo Granholm (G)

Tamás Antek (G)

Leo Granholm agerade andrekeeper bakom Alec Rajalin-Scharp för Örnsköldsvik förra säsongen, i år får han en riktig chans att ta över förstaspaden. Men då måste han konkurrera ut Tamas Antek, en före detta ungersk U20-landslagsman som sägs ha gjort det riktigt bra i Sollefteå säsongen som gick. Men  nog känns det som en rätt tunn målvaktssida på förhand.

Lämna ett svar